Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS
Skoda

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

02 November 2013  -  Condroz Rally
Rallye du Condroz-Huy
Zaterdag tweede lus: Loeb meesterlijk, volop schuivers achter hem

KP 10: Stéphane Lhonnay gaat van de baan. De Porsche 911 is licht beschadigd, maar toch voldoende om de lokale held de strijd te laten staken. Jourdan Serderidis hertekende de achterkant van zijn Fiesta WRC, maar hij blijft wel in de wedstrijd. 

Qua chrono gaat de snelste tijd naar Sébastien Loeb, voor Cherain en Grooten.

KP11: De Citroën C4 WRC van Xavier Bouche valt ten prooi aan technische problemen. Hij verliest niet alleen twintig tellen op de KP, maar krijgt ook nog eens 50 seconden straftijd aan de broek, wegens vijf minuten te laat ingeklokt. “De motor haperde voortdurend”, legt Bouche uit. “Het team verwittigen, de box resetten en het probleem ontdekken, het vergde nogal wat tijd, waardoor we toch wat achterstand opliepen.”

Loeb zet de beste tijd neer, vijf seconden voor Cherain en zes voor Grooten.

KP 12: 

• De soloslim van Loeb gaat verder. Bovendien wordt hij nog geholpen door problemen met de stuurbekrachtiging op de Ford van Cédric Cherain. “Na over een verkeersdrempel te zijn gereden, verloren we de stuurbekrachtiging”, vertelt Cherain. “Het was zodanig lastig om te sturen dat mijn corijder in mijn plaats moest schakelen en de handrem aantrekken.”

• Andere strijd, in Groep N deze keer, werd er geleverd tussen Anthony Martin en Olivier Collard. In de algemene rangschikking worden ze door 6 tellen gescheiden. Het duo leverde een prachtige strijd. “We hebben geprobeerd om de set-up van de wagen te verbeteren en dat werpt nu zijn vruchten af,” geeft Martin toe. “We zien wel hoe het verder loopt. Olivier zal ook wel niets laten liggen.” 

Xavier Baugnet werd het slachtoffer van een zware crash en moest zijn strijd om de overwinning bij de Peugeots 208 R2 staken.

KP 13: Cédric Cherain rijdt lek na contact met een struik. “We waren nog steeds aan het rijden zonder stuurbekrachtiging, maar na de jump van Hodoumont begon het ding plots opnieuw te werken. Uiteraard was ik verrast, probeerde nog bij te sturen, maar te laat. De wagen begon te spinnen, raakte een struik, de achterkant werd beschadigd en we reden lek. Door het wisselen van het wiel moeten we zo een drie minuten hebben verloren.”

Sébastien Loeb leidt nog altijd met grote voorsprong, maar achter hem woedt er een stevige strijd tussen Bouche, Jullien, Princen en Van Woensel. 

 
 
Previous
Condroz Rally   02 Novembre 2013
Condroz Rally   02 Novembre 2013
Lees meer