Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

05 November 2017  -  Condroz Rally
Rallye du Condroz
De nachtelijke regen richt schade aan
De zondagochtend van de 44ste editie van de Rally van de Condroz werd getekend door enkele crashes, een gevolg van een precaire wegligging door de nachtelijke regen in de regio van Hoei.

De proef van Strée-Ombret (KP12) werd geneutraliseerd na een crash van de Renault Clio van Alexandre Busin. Twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis. In Amay-Bodegnée (KP13) was het een crash voor de Peugeot 208 R5 van Guillaume de Mevius die een neutralisatie met zich meebracht, aangezien een paal op de rijbaan was terechtgekomen en de doorgang voor de andere deelnemers belemmerde. Vervolgens crashte ook Jean-Pierre Destrument (Mitsubishi Lancer) in Wanze (KP14), opnieuw de voorbode van een neutralisatie.

Op sportief gebied heeft deze bewogen ochtend de leidersplaats van Kris Princen (Skoda Fabia R5) niet in vraag gesteld. De Limburger heeft zijn voorsprong op zijn achtervolgers geconsolideerd. Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) moest al snel zijn meerdere erkennen in Kevin Abbring (Peugeot 208 R5) en Manuel Canal-Roblès (Skoda Fabia WRC), maar kwam wel als derde terug naar Hoei. Hij kon profiteren van de opgave van Canal-Roblès na afloop van Amay-Bodegnée (KP13), omwille van een elektronische panne. Adrian Fernémont (Ford Fiesta R5) strijdt voor de vierde plek met Bruno Thiry (Citroën DS3 R5). Dat duo telt een halve minuut voorsprong op François Duval (Citroën DS3 R5) en Bertrand Grooten (Skoda Fabia R5), die dan weer kampen om de zesde positie. De Skoda-rijder rukt op in het klassement naarmate hij zijn bolide onder de knie krijgt. De Citroën-rijder begon de dag met een kapotte stuurbekrachtiging, die hem tijdens twee proeven tijd deed verliezen. De top 10 wordt vervolledigd door de Skoda Fabia R5 van Xavier Bouche en de Duitser Mark Wallenwein, die door amper tien seconden gescheiden worden. De zege lijkt dus een zekere zaak voor Princen, maar het gevecht voor de ereplaatsen is nog lang niet voorbij.

In WRC gaat het van kwaad naar erger: naast de opgave van Canal-Roblès verdween ook Yves Matton (Citroën C4 WRC) door een kapotte demper uit de race. De eerste WRC-wagen moet dus genoegen nemen met een verre veertiende plek. Die eer is voor David Bonjean (Citroën C4 WRC), die door een losse motorkap en een onvoorziene doortocht in een veld niet bepaald ideaal aan de rally begonnen was.

AAN HET WOORD

Kris Princen“We spelen op zekerheid, onder meer wat betreft de bandenkeuze. We hadden deze ochtend net als anderen voor gegroefde slicks kunnen kiezen, maar we vertrokken met regenbanden. In het kampioenschap hebben we ons lot niet in eigen handen…”

Bruno Thiry“Ik heb de DS3 ontdekt in alle mogelijke omstandigheden! Enkel sneeuw ontbreekt nog. Ik koos voor gegroefde slicks vanochtend en dat was zeker geen verkeerde keuze, behalve dan in een gedeelte van Strée. Daar heb ik wat tijd laten liggen.”

Bertrand Grooten“Aangezien ik al een jaar niet meer gereden heb en de Skoda hier ontdek, had ik wat tijd nodig om het juiste ritme te vinden. Maar ik ben meer en meer op mijn gemak, wat ook weerspiegeld wordt in de chrono’s.”

François Duval“Bijzonder jammer is het dat de dag begon met dat probleem met de stuurbekrachtiging. De nieuwe afstelling op de DS3 heeft zijn vruchten immers afgeworpen. Ik begin eindelijk plezier te beleven in deze Rally van de Condroz.”

Voornaamste opgaves na KP14

Ludovic Sougnez (Ford Fiesta R5): forfait – Ghislain De Mevius (Skoda Fabia R5): crash – Emmanuel Gonay (Citroën DS3 R5): alternator – Michaël Albert (Skoda Fabia WRC): crash – Francis Lejeune (Porsche 911 GT3): transmissie – Guillaume Dilley (Skoda Fabia R5): transmissie – Florian Jupsin (Renault Clio R3): crash – Polle Geussens (Toyota GT86 R3): crash – Cédric Cherain (Citroën DS3 R5): alternator – Stephan Hermann (Fiat Punto S1600): aandrijfas – Jean-Frédéric Collignon (Mitsubishi Lancer WRC): achtertrein – Cédric Busin (Mitsubishi Lancer): motor – Robin Maes (BMW M3): crash – Alexandre Busin (Renault Clio): crash – Guillaume De Mevius (Peugeot 208 R5): crash – Yves Matton (Citroën C4 WRC): demper – Manuel Canal-Roblès (Skoda Fabia WRC): elektronisch probleem – Frédéric Bouvy (Porsche 911 GT3): versnellingsbak – Jean-Pierre Destrument (Mitsubishi Lancer): crash

 
 
Previous
Condroz Rally   04 Novembre 2017
Eerste lus
Princen slaat een kloof
Condroz Rally   05 Novembre 2017
Condroz 2015
Zege voor Princen, de titel voor Verschueren
Lees meer