Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS
Skoda

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

04 Oktober 2011  -  BRC
East Belgian Rally
De twee Citroen C4 WRC's aan de start
De East Belgian Rally wordt een cruciale afspraak voor de titelkandidaten in het BFO Belgian Rally Championship 2011. De grote kanshebbers op de titel zijn natuurlijk zesvoudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen en Alexandre Romain, die dit seizoen de overstap maakte naar een krachtige WRC. Beide kleppers komen aan de start met een Citroën C4 WRC, een absolute topwagen.

 En, beide piloten hebben al twee blanco scores, waardoor ze geen joker meer kunnen uitspelen en ze absoluut moeten finishen in Sankt-Vith om een goede uitgangspositie te verwerven voor de finale in de Condroz. Pieter Tsjoen moest opgeven, na een zeldzame crash, in de Sezoens Rally en door mechanische problemen in de Geko Ypres Rally. Alexandre Romain gaf verstek voor de Omloop van Vlaanderen, nadat hij in Ieper ook vroegtijdig de strijd moest staken.

Een uitdagend parcours met veel blinde situaties en... geen foutmarge voor de twee titelpretendenten. Het belooft spannend te worden in de Oostkantons, temeer omdat Pieter Tsjoen de wedstrijd niet eerder heeft gereden. Alexandre Romain bewees vorig seizoen dat hij bijzonder snel is op de proeven rond Sankt-Vith. Deze keer heeft de challenger dan ook een licht voordeel...

We zijn benieuwd wie bij de C4's in de buurt kan blijven. Logischerwijze mogen we dat niet verwachten van Sébastien Sturbois, die zijn nationaal debuut maakt met de snelle Toyota Corolla WRC. En Hein Jonkers zal zich ook eerder concentreren op het afhouden van de snelste Gr.N-rijders. In de standaardklasse zal Jonas Langenakens het moeten opnemen tegen nieuwkomer Cédric De Cecco, die een Mitsubishi Lancer EvoX huurt bij Vertuz Motorsport. Cédric Cherain vindt in de Oostkantons een parcours dat zijn Renault Mégane RS moet liggen. En dan zijn er nog de Subaru's van de Nederlander Ferdi Biesheuvel en Philip Barbier en de Mitsubishi's van Laurent Benoit en Claude Streicher.

In Klasse 5 zijn we benieuwd naar het duel tussen kersvers Belgisch kampioen Hermen Kobus en de snelle drukker uit Komen, Claudie Tanghe, beiden met een Renault Clio R3. Ze zullen zeker tot het uiterste moeten gaan om Kevin Demaerschalk, die in Roeselare alle niet-WRC's het nakijken gaf met zijn snelle Citroën C2-R2 Max.

 

 
 
Previous
WRC/IRC   25 Septembre 2011
Sanremorally
Thierry Neuville wint de Sanremorally!
BRC   10 Octobre 2011
East Belgian Rally
Pieter Tsjoen pakt zijn 7de Belgische titel
Lees meer