Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS
Skoda

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

10 November 2011  -  Condroz Rally
Condrozrally
Respect en gezelligheid

Respecteer de veiligheidsregels

We weten het allemaal: de organisatie van een rally staat of valt voor een groot deel met de goede wil van de wedstrijdcommissarissen. Ze zijn er niet om u op de zenuwen te werken, maar om over uw veiligheid te waken. Zij liggen ook niet aan de basis van de veiligheidsregels die ze toepassen. Iedere bocht is lang op voorhand door specialisten bestudeerd en alles is samengevoegd in een veiligheidsboek dat door het ministerie van binnenlandse zaken werd gehomologeerd. Wij herinneren er u aan dat de wedstrijdcommissarissen allemaal vrijwilligers zijn en voor alles hun passie met de toeschouwers willen delen. Luister dus alstublieft naar hen als ze u vragen wat achteruit te gaan en een veilige afstand aan te houden. Zorg er ook voor dat u na de doortocht van uw favoriete rijders nooit in een gevaarlijke situatie terecht komt.

Vorig jaar lieten sommige toeschouwers zich in beschonken toestand op het parcours opmerken. Autosport is een gevaarlijke sport, die zowel bij de beoefenaars als bij het publiek de volle concentratie vereist. De Condrozrally is een gezellig volksfeest en moet dat ook blijven. Zorg er daarom voor dat u in staat blijft ten volle van dat feest te genieten. We beseffen dat u de drankkraampjes graag een deel van de koek gunt, maar doe het met mate!

Respect voor het milieu

Vorig jaar moest de organisatie heel wat landbouwers vergoeden, omdat hun velden werden vernield door quads. Dat volstond helaas niet om de gemoederen te bedaren en dit jaar weigerde de gemeente Clavier de toelating te geven om de rally over haar wegen te laten rijden, omdat ze het gebruik van quads niet kon verbieden. Dit is een serieuze waarschuwing aan het adres van de gebruikers van dit soort machines.

De Condrozrally is geen opendeurdag voor de velden van de Condroz en Haspengouw. Dus of u de wedstrijd nu te voet, met de auto, op de motor, te paard of met een quad volgt: hou u aan de wegcode, respecteer privé-terreinen en de elementaire beleefdheidsregels. Gebruik zoveel mogelijk de verkavelingswegen, snij nooit door een veld en toon respect voor de gewassen! De toekomst van de rally hangt er van af. Indien de landbouwers, terecht ontevreden, zich verenigen met omwonenden die het sowieso niet voor de rallysport hebben, zullen de politici in de komende jaren snel hun keuze kunnen maken.

 
 
Previous
Condroz Rally   09 Novembre 2011
Spektakel gegarandeerd voor de 38ste editie
De WRC's favoriet, maar de S2000's zullen hun vel duur verkopen
Condroz Rally   10 Novembre 2011
Condrozrally
Snijers : "Het wordt een leuke strijd!"
Lees meer