Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS
Skoda

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

18 Juni 2011  -  BRC
Ypres Rally
Maar liefst 31 S2000 wagens aan de start
Dit weekend zijn de inschrijvingen voor de Geko Ypres Rally afgesloten en net als in de voorbije jaren schotelt de rally de fans een deelnemersveld van uitzonderlijke kwaliteit voor. 2011 wordt een echte Grand Cru met maar liefst 31 S2000 wagens aan de start, een absoluut record.

Op 24 en 25 juni staat de Geko Ypres Rally op het programma, de vijfde manche van het IRC. Alle constructeurs zijn aanwezig met topwagens en toppiloten, terwijl ook onze landgenoten zich klaar maken voor het hoogtepunt van het Belgisch rallyseizoen. Regerend IRC-kampioen Skoda brengt maar liefst twaalf wagens aan de start, en levert meteen twee van de topfavorieten: Freddy Loix, recordhouder in Ieper met zes overwinningen en Jan Kopecky, die de jongste twee jaar telkens tweede werd en nu gebrand is op zijn eerste overwinning in Ieper. Verder vinden we nog voormalig WRC-ster Toni Gardemeister die het Ieperse parcours komt ontdekken, de jonge Noor Andreas Mikkelsen, die vorig jaar bij zijn debuut al een zeer opgemerkt resultaat neerzette in Ieper, en een indrukwekkende Nederlandse delegatie van maar liefst 4 Skoda's van Wevers Sport, met de Nederlandse kampioenen Mark van Eldik en Bernard Ten Brinke, het jonge rastalent Hans Weijs, en Edwin Schilt. Verder hoopt Bernd Casier zijn prachtige vierde plaats van verleden jaar te evenaren, komt de Tsjech Tlustak zijn ERC-score aandikken, en ontdekken de twee jonge Britten Steve Barrable en Jonathan Greer, die in eigen land goed zijn voor top-3 resultaten, de Ieperse wegen.

Peugeot gaat het duel niet uit de weg en zet eveneens een indrukwekkende armada in. Te beginnen met onze eigen landgenoot Thiery Neuville, winnaar van de IRC rally in Corsica, die in een Peugeot 207 S2000 van het Belgische topteam Kronos voluit voor de overwinning gaat. Zijn ploegmaats bij Kronos, de Brit Guy Wilks en zesvoudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen ambieëren ook een ereplaats. Peugeot fabrieks- en FIA-A piloot Bryan Bouffier, winnaar van de rally van Monte Carlo, rekent op een sterk resultaat om de leidersplaats in het IRC over te nemen. De Portugees Bruno Magalhaes, verleden jaar bij zijn eerste deelname direct goed voor een zesde plaats, wil dit jaar nog beter doen. De jonge Fransman Pierre Campana, dit jaar nog vierde in Corsica, rekent op een sterke prestatie om zijn carrière verder uit te bouwen. En de Italiaan Luca Betti, momenteel leider in het Europees kampioenschap, wil via een sterk resultaat zijn leidersplaats verder uitbouwen. Het Belgische NCRS team zet niet minder dan 3 Peugeots S2000 in: voor onze leading lady Melissa Debackere, voor Dominique Bruyneel en voor Philippe Gracco, terug van weggeweest na enkele jaren op het circuit.

Ford wil niet achterblijven en zet 4 Fiesta 's S2000 in: De jonge Franse belofte Julien Maurin komt voor de eerste keer aan de start in Ieper maar heeft tijdens de voorbije IRC rally's bewezen snel te zijn met zijn Fiesta S2000. Onze Oosterbuur Felix Herbold is een jonge razendsnelle Duitse piloot die dit jaar in eigen land zowat alles wint wat er te winnen valt. Michal Solowow, een echte Ieper-getrouwe die sinds zijn eerste deelname in Ieper nog geen enkele editie miste, komt opnieuw in zijn Fiesta S2000 aan de start en zijn landgenoot Oleksowitz hoopt op een mooi resultaat om zijn huidige derde plaats in het Europees kampioenschap te verstevigen.

Het Maleisische Proton zet via het MEM team twee Proton Satria's S2000 in voor de tweevoudige Junior wereldkampioen Per Gunnar Andersson en voor de tweevoudig Europees kampioen en superrappe asfaltspecialist de Italiaan Giandomenico Basso, die de Geko Ypres rally won in 2006 en nu al aan zijn vijfde deelname in Ieper toe is.

Fiat tenslotte rekent op de Italiaanse toppiloot en tweevoudig Europees kampioen Luca Rossetti. Deze spectaculaire piloot won de Geko Ypres rally bij zijn eerste deelname in 2007 en moet zeker in staat geacht worden om vooraan mee te strijden en de leiderspositie van zijn landgenoot Luca Betti in het Europees kampioenschap aan te vallen. En natuurlijk is er nog de Mini Countryman S16T van Patrick Snijers: een regelrechte primeur, niet enkel voor ons land maar ook voor het ERC. Nog een primeur is de Mitsubishi Evo X R4 van de Nederlander Jasper Van den Heuvel.

Alexandre Romain maakt zijn come-back in Group N en hij mag het opnemen tegen Jonas Langenaekens, Andy Lefevere en Anthony Martin eveneens op Mitsubishi Evo X en de Méganes N4 van Cedric Cherain, Eric Mauffrey, en Kris Princen. Deze 2 WD Méganes gaan resoluut de strijd aan met de Citroën DS 3 van Caren Burton, Bart Maes, Kevin Abbring, Giovanni Vergnano en Harry Hunt.

Maar ook in de andere klassen is er wat te beleven... Tussen de Ford Fiesta's R2 vallen de namen van Claudie Tanghe, Nikias Priem en Frederic Berville meteen op. Mannen die zich ongetwijfeld in de kijker willen rijden tussen de 'vaste klanten' van de Trophy. Ook de buitenlandse Fiesta in de handen van WRC academy piloot Fredrik Ahlin zal een prima maatstaf worden voor onze Belgische Fiesta-cup teams.

In de Citroen clan zijn er Vincent Verschueren, Davy Vanneste, Didier Duquesne en Benoit Lacante die zich willen meten met de vaste rijders van de Citroen Racing Trophy.

De Geko Ypres Rally start vrijdagnamiddag om 16:15 en eindigt zaterdagavond op de Grote Markt van Ieper om 22:30 

 
 
Previous
Condroz Rally   10 Juin 2011
Afspraak op 11, 12 en 13 november
Verandering van datum
BRC   25 Juin 2011
Geko Ypres Rally 2011
Freddy Loix baas in eigen huis
Lees meer