Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS
Skoda

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

11 September 2011  -  BRC
Omloop van Vlaanderen
Pieter Tsjoen? met de hakken over de sloot
De 52ste editie van de Accent.Jobs Omloop van Vlaanderen was voor de meeste tenoren net op tijd afgelopen. Zelfs zesvoudig Belgisch rallykampioen Pieter Tsjoen haalde maar met de hakken over de sloot de finish van de wedstrijd. Maar, diezelfde Pieter Tsjoen deed wel de beste zaak, want hij domineerde de wedstrijd van start tot finish.

De Omloop van Vlaanderen begon vrijdagavond met twee korte proeven. Op de showproef in Beveren nam Pieter Tsjoen meteen de leiding in handen, maar op de tweede proef bewees Patrick Snijers met de eerste snelste tijd van de Mini JCW in WRC-configuratie dat hij zich niet zomaar gewonnen wilde geven. Stelselmatig zag Tsjoen zijn belangrijkste concurrenten uitvallen. Hans Weijs Jr moest opgeven door een olielek aan de versnellingsbak, Melissa Debackere zette haar Ford Focus WRC08 aan de kant met een kapotte starter, nadat ze eerder al minuten verloor door een elektrische panne, terwijl Andy Lefevere al in de openingsronde een remschijf brak op zijn snelle BMW M3.
In Rumbeke viel de wedstrijd in zijn beslissende plooi. Patrick Snijers werd er verrast door een geblokkeerd gaspedaal en verspeelde bijna drie minuten…
"Een schroef kwam los en blokkeerde net tussen een veer, waardoor het gaspedaal open bleef staan. Ik werd daardoor verrast in de remzone en schoof van de baan. Met de motor hoog in de toeren kon ik niet achteruit en was het moeilijk om ongeschonden de finish te halen," vertelde Snijers ,die nog kon remonteren naar de 4de plaats.
Met Bernd Casier, die kennis maakte met de Subaru Impreza WRC S12 van NCRS, op de tweede plaats en Tim Van Parijs op de derde plaats, palmden drie kameraden het voorlopige podium in voor de slotronde. Maar, toen werd het nog even spannend. Bernd Casier moest aan de slotproeven beginnen met een lekkende koppakking, het achterdiff op de Focus van Tim Van Parijs liep warm en bij Pieter Tsjoen moest op de Citroën C4 WRC in allerijl de versnellingsbak gewisseld worden voor de laatste drie proeven.
Toch bleven de posities ongewijzigd, al had Pieter Tsjoen nog een hachelijk moment voor de slotproef.
"De motor wilde niet meer starten voor de start van de Zoning. We hebben de wagen naar de startlijn geduwd en we zijn op de startmotor gestart. Het was echt spannend, want de starter bleek stuk en we mochten zeker niet meer stil vallen," vertelde Tsjoen.
Ook Bernd Casier haalde de finish, al was het met een motor die echt op zijn laatste benen liep. En Timothy Van Parijs stelde zijn derde plaats veilig, voor een fel opzittende Patrick Snijers en David Bonjean.
In de standaardklasse ging de overwinning verrassend naar Bert Coene met zijn Mitsubishi Lancer EvoX, ondanks problemen met de remmen in de slotfase. De leider in het kampioenschap, Jonas Langenakens, viel zaterdagochtend uit met een defecte motor. Ook Jasper van den Heuvel moest de strijd staken met een kapot differentieel, maar zijn Lancer EvoX R4 reed niet in Klasse 3, maar in Klasse 2. 

 
 
Previous
WRC/IRC   08 Septembre 2011
WRC/IRC   12 Septembre 2011
Mecsek Rallye
Uitzonderlijke prestatie van Thierry Neuville
Lees meer