Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

04 November 2018  -  Condroz Rally
45ste Condroz Rally
Spelen met tienden van een seconde...
De 137 teams moesten dus vroeg uit de veren om de tien proeven af te werken die op het programma stonden van deze tweede dag

Cédric Cherain liet zijn tanden zien door de eerste scratch te realiseren en zo de derde plek van Vincent Verschueren te veroveren. Die laatste antwoordde in Villers-le-Bouillet door zijn eerste besttijd van de rally neer te zetten.

In die strijd met het mes tussen de tanden trok Xavier Baugnet zich het beste uit de slag. Hij liet twee besttijden optekenen in Wanzoul en Engis, aan het stuur van de Citroën C3 R5 waarmee hij zich steeds meer op zijn gemak voelt. In de eerste doortocht in Ramelot was het dan weer de beurt aan Fernémont om, voor de derde keer in deze editie van de Condroz, het ritme te bepalen.

Bij de terugkeer in Hoei, op het middaguur, had Stéphane Lefebvre weliswaar nog altijd de leiding in handen. De Fransman telde 13,6 seconden voorsprong op Fernémont… amper zes tienden minder dan bij aanvang van de tweede dag. De Citroën-rijder moest in het verleden al twee keer genoegen nemen met de tweede plek en wil de Rally van de Condroz nu echt op zijn palmares neerpennen. Zijn bonus controleren wordt wel niet eenvoudig, want zowel Fernémont, Cherain als Verschueren blijven druk zetten. Cédric Cherain sloeg aan zijn kant een bescheiden kloof met Verschueren voor de derde plek.

Achter dat viertal nam Xavier Baugnet het initiatief in de achtervolgende groep, waar ook Ghislain de Mevius, Kevin Demaerschalk, en Cédric de Cecco deel van uitmaken.

De laatste proef van deze eerste lus werd geneutraliseerd na de crash van Tobias Brüls, die aan de leiding lag van het Junior-klassement. Geen geluk voor Brüls, van wie de Peugeot 208 R2 op donderdagavond gestolen werd, waardoor in allerijl een auto vanuit Duitsland moest aangeleverd worden.

De epiloog van de 45ste Rally van de Condroz wordt geschreven rond 17 uur, na de vijf etappes van de tweede lus. 

 
 
Previous
Condroz Rally   03 Novembre 2018
45de Condroz Rally
Trieste dag, Lefebvre nog altijd vooraan
Condroz Rally   04 Novembre 2018
45de Condroz Rally
Opdracht volbracht voor Stéphane Lefebvre…
Lees meer