Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS
Skoda

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

13 November 2011  -  Condroz Rally
na 16 KP?s
Patrick Snijers rijdt comfortabele voorsprong bij elkaar
Na het dramatische ongeval op zaterdag zetten de rijders op zondag hun strijd voor de overwinning verder.

Patrick Snijers moet de eerste scratch van de tweede dag aan de Peugeot 307 WRC van David Bonjean laten, de man die ook tweede staat in de tussenstand. Maar Snijers haalt in de drie volgende chronoritten wel de beste tijd. De Brabander krijgt zijn MINI JWC WRC duidelijk steeds beter onder de knie en de problemen van daags voordien (problemen met de benzinetoevoer) zijn vergeten. De bolide uit de Prodrive-ateliers draait perfect.

Zoals we in ons persbericht voor de start van de zondagetappe lieten weten bieden we ons medeleven aan de families van de slachtoffers aan, samen met onze steun aan de gewonden. Gisteravond besloten we echter verder te rijden. We willen ook respect tonen voor de gepassioneerde rallyliefhebbers die hun kaartje hebben gekocht en die wagens in actie willen zien. Ik heb hard moeten werken om deze auto hier aan de start te krijgen. Drie maanden ben ik daar full time mee bezig geweest. Dus deze ochtend moest ik proberen opnieuw achter het stuur te kruipen en proberen deze editie te winnen. Een editie die geen van ons allen gelukkig maakt, laat dat duidelijk zijn.

David Bonjean (Peugeot 307 WRC), tweede, kijkt eerder naar de tijden van de uitstekende Stéphane Lhonnay, sinds de start uitstekende bezig. Ondanks het duidelijke voordeel van de Franse bolide in de lange eerste sector van de dag (Wanze-Marneffe) bleef de kleine Groep N haar toch op de hielen zitten. De man uit Hoei was dezelfde mening als Snijers toegedaan. Het was een moeilijke beslissing verder te rijden, maar om het werk dat een heel team en heel wat vrijwilligers de afgelopen maanden neerzette te belonen de juiste beslissing.

Jonas Langenakens, aan de etappe begonnen met 40 seconden achterstand op Lhonnay, moest de strijd staken. De motor van zijn Mitsubishi gaf de geest. Goed nieuws voor de Skoda Octavia WRC van Jean-Pierre Van de Wauwer die zo naar de vierde plaats wist te klimmen. De Nederlander Van den Heuvel, vijfde, bleef voor Jullien en De Cecco, met hun Mitsubishi Lancer EvoX hard aan het strijden voor de tweede plaats in Groep N.

Cédric Cherain kon met zijn Renault Mégane RS niets beginnen tegen de vierwielaangedreven bolides, maar wist wel de Citroën DS3 van Raphael Auquier voor te blijven, terwijl de Nissan 370 GT van Chris Van Woensel de eerste plaats in GTP24 bezette.

 
 
Previous
Condroz Rally   13 Novembre 2011
Condrozrally
Persbericht
Condroz Rally   13 Novembre 2011
Eindverslag
Patrick Snijers pakt negende overwinning in Hoei
Lees meer