Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS
Skoda

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

21 Mei 2011  -  BRC
Sezoens Rally
De eerste voor Romain...
De 35ste editie van de Sezoensrally leek in de openingsfase een afvallingsrace te worden. Na een kanontijd op de eerste proef in Goolder nam Pieter Tsjoen, de ongeslagen leider in het Belgisch kampioenschap, meteen een voorsprong van 15" op de concurrentie. Maar, op de tweede proef ging Tsjoen hard van de baan.

De Nederlander Erik Van Loon nam het commando over, maar hij beschadigde een draagarm op zijn Focus WRC08 op de vijfde proef, waarna hij stelselmatig meer terrein verloor.

Melissa Debackere had ongetwijfeld ook mee kunnen strijden voor het podium, maar ze werd op de verbinding tussen de derde en de vierde chronorit aangereden door een lichte vrachtwagen.

We kregen door deze incidenten een duel voor de overwinning tussen Patrick Snijers, altijd even strijdlustig, en Alexandre Romain, die in de openingsronde wat tijd verloor, maar zich vervolgens uitstekend herpakte. In de slotronde zette de piloot uit Bouillon zich schrap om met 4"4 zijn allereerste algemene overwinning op nationaal niveau binnen te halen.

-"Ik heb in de slotronde echt risico's moeten nemen. Het was een paar keer nipt, maar ik denk dat Patrick Snijers ook voluit voor de zege is gegaan," lachte Alexandre opgelucht, zeker omdat hij nu ook de leiding neemt in het BFO Belgian Rally Championship: "De wedstrijd begon niet goed: op de eerste proef rechtdoor en daarna was ik even de concentratie kwijt na de sortie van Pieter Tsjoen. Het werd een wedstrijd achtervolgen, maar uiteindelijk ben ik enorm opgelucht en blij met deze zege."

Patrick Snijers was ontgoocheld, maar ook tevreden: "Het hing echt van kleine details af. Ik ben heel tevreden dat we met een oudere Octavia WRC toch hebben kunnen rivaliseren met de C4 van Romain. Op zich is dat al een stunt. In elk geval heb ik me enorm geamuseerd op het onverhard," vertelde Patrick, die vanaf Ieper uit zal pakken met een fonkelnieuwe Mini JCW S2000.

Voor de derde plaats viel de beslissing op de voorlaatste proef. Freddy Loix had zich naar de derde plaats geknokt, met onderweg een snelste tijd algemeen met zijn Skoda Fabia S2000, maar op de voorlaatste proef reed de leider in het IRC lek.

-"Ik heb me geweldig geamuseerd op het onverhard en we hebben de ganse dag voluit gereden. Die lekke band, dat was pure pech op het onverhard. We zijn gewoon in het spoor gebleven en wellicht raakten we een scherpe steen," vertelde Freddy, die nipt de duimen moest leggen voor Nederlands kampioen Van Loon.

De vijfde en zesde plaats gingen naar de Nederlanders Gert Huzink en Hein Jonkers. Anthony Martin vierde zijn eerste overwinning in Klasse 3, een categorie waarin Jonas Langenakens moest opgeven met een geblokkeerde versnellingsbak. In GT ging de zege naar Chris Van Woensel, 10de algemeen met zijn Nissan 370Z, terwijl Klasse 5 werd gewonnen door Raphaël Auquier, die zijn debuut maakte met een Citroën DS3 R3T, tevens de winnaar in de DS3 Trophy.

De Citroën C2 Trophy werd uiteindelijk gewonnen door Luxemburger Ronny Foxius, die profiteerde van de mechanische pech voor Kevin Demaerschalk en van een kleine sortie van Nicolas Damsin. In de Fiesta SportTrophy stond er geen maat op Tim Van Parijs, die won voor Luxemburger Bob Kellen, de nieuwe leider in de Trophy.

De zege in Historic ging naar Tuur Vanden Abeele met zijn BMW 323i, terwijl het Criterium werd gedomineerd door Sébastien François, voor de BMW's van Eric Louies, op het podium in zijn 30ste Sezoensrally, en Franky Boulat.

 
 
Previous
BRC   24 Avril 2011
BRC   18 Juin 2011
Ypres Rally
Maar liefst 31 S2000 wagens aan de start
Lees meer